August 14, 2012

12 reggeli dolog

Egy érdekes kutatás eredményét tette közzé a Business Insider. Több, mint 700 főt (17 és 79 év közötti embereket) kérdeztek meg az egészségi-, érzelmi állapotukról és arról, hogy melyik napszakot kedvelik. Kiderült, hogy a koránkelők vidámabbak, egészségesebbek és hatékonyabban dolgoznak, mint azok, akik “éjjeli baglyok” - vagyis az éjjel egy részét ébren töltik és inkább reggel alszanak tovább.

A felmérés eredményeként 12 pontba gyűjtötték össze azokat a tevékenységeket, amelyet a sikeres emberek reggelente elvégeznek. Ezek a következők:

  1. Mindig már előző nap elkészítik a következő napi teendők listáját
  2. Egész éjszaka alszanak
  3. Nem nyomogatják a “szundi” gombot
  4. Végeznek valamilyen testmozgást reggelente
  5. Rutinszerűen végzik a reggeli dolgaikat
  6. Reggeliznek
  7. Időben bemennek a munkahelyre
  8. Jelentkeznek a főnöküknél vagy a munkavállalóiknál (napi feladatok miatt)
  9. A nagy feladatokkal kezdenek először
  10. Kerülik a megbeszélések reggelre történő időzítését
  11. Szakítanak időt az levelek/üzenetek nyomon követésére
  12. Tartanak délelőtti szünetet

Az eredeti szöveg a U.S. News & World Report tulajdona. A fenti fordítás nem teljes, a listából csak a címmondatokat emeltem át, a rövid magyarázatokat nem. Akit érdekelnek fenti pontok bővebben kifejtve, a Business Insider honlapján eredeti nyelven megtalálja. Az esetleges fordítási hibákért felelősséget nem vállalok.

Nandor Biro

Software Engineer working at Whereby, lover of all things countryside, life-long learner with a passion for IT and woodworking. Find him on Twitter.